Надзирателите в Пазарджишкия затвор излизат на 22 ноември на протест

Служителите на затворите остават непримирими с ниските заплати и неподходящите условия на труд и отново започват протести пред сградите, които охраняват в цялата страна. Символ на демонстрациите им ще са лентички с националния трибагреник.

Надзирателите в затвора в Пазарджик ще протестират на 22 ноември (сряда). Охранителите на едни от най-опасните престъпници се оплакват, че заплатите им варират между 700 и 800 лева, което не им позволява да изхранват семействата си.

Служителите в затворите искат и изравняване на сумата за специфичните условия на труд. По думите им в МВР тя е 190 лева, а в затворите - 85 лева. От синдикатите настояват за увеличение на служителите в затворите с 20%, като по този начин заплатите ще бъдат уеднаквени с тези на личния състав на МВР.

В писмо, изпратено до 44-ото Народно събрание и Министерството на правосъдието, надзирателите настояват дейността им да бъде финансово обезпечена като се гарантират парите за основното възнаграждение на персонала и придружаващите допълнителни плащания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България