Надзирател в затвора повали грамаден глиган в Берковско

Ловец от берковското село Замфирово гръмна голям глиган в последния ловен излет. Слуката е трета поред в този сезон за местната дружинка, но е сред рекордните досега в региона.

Четата стрелци излезли на лов за диви прасета в почивните дни, и малко след като кучетата хукнали из гората грамадно диво прасе минало край една от пусиите. Ловецът, забелязал едрия нерез, съобщил на застаналия наблизо Пламен Ерофимов и той се върнал назад, където умореният от кучешкото преследване глиган дишал тежко сред храстите.

„Изчаках неподвижен прасето да се раздвижи, за да го видя ясно и стрелях. Повалих го с няколко изстрела на полуавтомата!”, разказа стрелецът. Четирима здрави мъже едва извлекли мощния нерез от гъсталаците. Според опитни авджии падналият глиган е над 180 кг.

„Това е най-голямото диво прасе, което отстрелвам досега! ”, заяви Ерофимов, който има 9 години ловен стаж и 6 повалени диви прасета. 40-годишният мъж работи като надзирател в софийския затвор, но често гостува в родното си село, където членува в ловната дружинка.

„Дружинката ни е от най-големите и задружните в региона. Имаме 62 членове, редовно храним и охраняваме дивеча и имаме добър запас от диви свине, сърни и птици!”, каза шефът на ловците Боян Иванов. Преди година замфировските ловци пуснали в района си зайци внос от Словения, които се кръстосали с местните и увеличили популацията. А тази есен разселили и над 100 фазана. Отстрелът на диви свине в областта върви успешно, досега няма открити положителни проби за африканска чума, заявиха от ловните сдружения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл