Надзирател в затворническо общежитие „Кремиковци“ шофирал дрогиран

Надзирател в затворническо общежитие, шофирал под въздействие на наркотично вещество и държал тревиста маса в автомобила си, съобщават от държавното обвинение.

Около 13 ч. на 30.01.2019 г., в района на с. Редина, община Своге, служители от сектор „Пътна полиция“ спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“, движещ се от гр. Мездра за гр. Своге. По надлежния ред било установено, че водачът на превозното средство – Д.П., се намира под влияние на наркотично вещество – тетрахидроканабинол. В багажното отделение на колата, собственост на Д.П., била открита черна пластмасова кутия, наподобяваща аптечка, с два полиетиленови плика, съдържащи зелена тревиста маса. При направения полеви наркотест веществото реагирало на канабис. Общото му тегло е 7,2 грама.

Водачът, който е надзирател в затворническо общежитие „Кремиковци“ към затвора в гр. София, е дал кръвна проба за изследване. Очакват се резултатите от назначените експертизи, в това число за откритото в автомобила вещество.

Под ръководството на Районна прокуратура – Своге се извършва разследване за извършено престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс. Чл. 343 „б“, ал. 3 гласи: "Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право