Надписи в парк „Лаута“ предупреждават нарушителите за солени глоби

Надписи по централната алея в парк „Лаута“ в Пловдив предупреждават от този вторник нарушителите, че подлежат на санкции. На няколко места вече е изписан следният текст: „Забранява се изхвърлянето на семки и люспи извън определените за целта места. Глоба 50 лева“.

Надписите бяха поставени директно на асфалта с помощта на шаблон от служители на общинско предприятие „Чистота” и под контрола на неговия директор инж. Иван Стоянов и кмета на район „Тракия” Костадин Димитров.

„Много от посетителите в парка се оплакват, че има граждани, които чоплят семки и замърсяват около пейките. Това не само, че е в нарушение на наредбите, но и създава дискомфорт за останалите хора“, коментира кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, който заедно с директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов участва при изработването на предупредителния надпис. Идеята бе приветствана от много от посетителите в „Лаута“, някои от които по собствено желание също се включиха в работата.

Вече има наложени глоби за замърсяване в парка. За това искаме всички посетители да са предупредени, за да не бъдат неприятно изненадани, ако нарушават наредбите, заявиха от администрацията в район „Тракия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони