Над 100 поздравителни адреса за юбилея на Медицинския университет във Варна

С мащабно шествие и грандиозен тържествен концерт по случай 55 години от създаването си празнува Медицинският университет във Варна . Зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков беше сред официалните гости в зала 1 на Фестивалния и конгресен център юбилея, както и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, народни представители, ректори на висши училища в страната, директори на болнични заведения, представители на изпълнителната власт, общественици и приятели на университета. Ректорът на МУ проф.д-р Красимир Иванов откри тържеството с думите: „За историята 55 години са един кратък миг, но за Медицински университет –Варна, това е един дълъг период на образователни търсения, на развитие на научен потенциал и на съзидание на модерна академична институция”.

Получени бяха цветя, награди и над 100 поздравителни адреса от цяла България.Специално за честването на 55-годишнината на университета дойдоха гости от Швейцария, Германия, Русия, Румъния и други страни.

Университетът отличи с плакети различни институции, които са подпомагали дейността му от създаването му до наши дни. Програмата продължи с изпълнения на фолклорния танцов състав на студентите, народната певица Хилял Мехмет и легендите на българската рокмузика „БТР“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование