Над 1000 бегачи в битка за 15 000 лв за маратон "Пловдив 2017"

Над 1000 бегачи от България и чужбина ще застанат на старт във второто издание на маратона "Пловдив", който ще се проведе на 30 април. Те ще спорят за общ награден фонд от 15 000 лв., като победителите при мъжете и жените ще заработят по 3000 лв., финиширалите на второ място - по 2000 лв., а третите - по 1000 лв.

Стартът на маратона ще бъде даден в 8 часа от площад "Централен", където лекоатлетите ще финишират. "Тази година маршрутът е променен, като трасето е изработено така, че състезателите да завършат бягането, откъдето са стартирали. Маратон "Пловдив" е единственият в България, чието трасе представлява една единствена обиколка от 42 км. Маршрутът минава през едни от най-атрактивните места в града - Главната, Стария град, Младежкия хълм, парк "Лаута", Гребния канал, Цар Симеоновата градина и др. Взети са всички мерки, за да се избегнат задръстванията в час пик по основните булеварди на града", заяви заместник-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков.

Крайният срок за регистрация е 23.59 часа на 31 март, съобщиха организаторите от сдружение "Маратон Пловдив". Те очакват поне 2 пъти повече участници в сравнение с първото издание през 2016 г., когато на старт застанаха около 500 бегачи. До момента заявки вече са подали над 500 атлети от 21 държави, сред които са САЩ, Аржентина, Русия, Испания, Турция, Белгия, Хърватия, Сърбия, Македония, Холандия и др. Най-възрастният записал се е на 62 години, а 27% от заявилите участие са жени със средна възраст 32 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България