Над 1000 карти "Стани приятел на Сливен" вече са раздадени, кампанията е с номинация за голяма награда

синя зона, Сливен

Над 1000 безплатни туристически карти от новата кампания "Стани приятел на Сливен" вече са раздадени на туристи и гости на града - съобщи зам.-кметът Стоян Марков. Кампанията започна в края на миналата година, като целта бе да се популяризира историческото и културно наследство в града на Хаджи Димитър,

Добри Чинтулов и първия фабрикант на Балканите Добри Желязков, единственият в страната музей на текстила, историческия музей, който единствен сред сродните в страната пази не копия, а оригиналите на безценни тракийски находки, включително и дамски кожени обувки на 1900 години.

Кампанията се радва на голям интерес, включително и от чужбина. Ако притежателите на туристическите карти посетят посочените в тях 10 обекта в града, те ще могат да участват в томбола на общината в навечерието на празника на Сливен - Димитровден, 26 октомври.

"Стани приятел на Сливен" е номинирана за голямата награда на журито в Националния конкурс "Чети и пътувай". Тя е за най-добро събитие в областта на културния туризъм. Освен кампанията, за същата награда е номиниран и Втория средновековен събор "Помни славата", който бе организиран на късноантичната и средновековна крепост "Туида" в Сливен.

Селектирането и представянето на номинациите от конкурса ще бъде направено в рамките на Международното изложение "Културен туризъм 2017" във Велико Търново от 6 до 8 април - съобщиха от общината. Освен двете номинации, има и още една - на туристическия сайт на общината в съответната категория.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони