Над 1000 мартенички изработиха и подариха на съгражданите си младежите от МГЕРБ в Свищов

Над 1000 мартенички изработиха през последните дни момчетата и момичетата от МГЕРБ в Свищов. Младежите се заеха собственоръчно с приятната задача по инициатива на общинския координатор Димитър Димитров. „Първоначално целта ни бе да зарадваме потребителите на Домашния социален патронаж, които са около 300 души. Но ентусиазмът при изработката на този толкова обичан български символ се оказа заразителен и мартеничките станаха повече от хиляда. Решихме, че колкото повече хора получат нашия символичен подарък, толкова по-хубав би бил празникът“, разказа Димитър Димитров. Той изрази благодарност към общинския лидер на ГЕРБ – Свищов д-р Кристиян Кирилов, с чиято подкрепа се осъществи инициативата. Към всяка от мартениците младите хора прикрепиха красиви пожелания за здраве и радост.

В навечерието на празника на Баба Марта, младежите посетиха Домашния социален патронаж, където подариха 340 мартеници. Над 180 получиха и възрастните хора от свищовския старчески дом „Мария Луиза”, повече от 400 зарадваха жители от населените места в общината, а останалите ръчно изработени мартенички бяха подарени на минувачите в центъра на Свищов. Мартеницата остава един от най-емблематичните и обичани български символи, с удовлетворение споделиха младежите. Димитър Димитров и колегите му в МГЕРБ – Свищов обясниха, че акцията им е доставила чудесно настроение на техните съграждани.

Навсякъде по света хората посрещат пролетта с радост и вълнение, но България е една от малкото държави, с толкова голям празник, изпълнен с традиции, чиито корени се крият в далечното минало на нашия народ. Бяло-червеният конец е това, което в един ден свързва всички българи, независимо от това къде се намират по света, убедени са младежите в ГЕРБ. Младежкият координатор Димитър Димитров и колегите му в дунавския град са последователни в своята цел – инициативите, които реализират, не само да радват хората, но и да съхраняват и почитат българския дух, традиции и култура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България