Над 120 топготвачи ще се борят за Националната кулинарна купа в Пловдив

Майсторът на черпака Ути Бъчваров отново ще бъде сред звездите в спора за Националната кулинарна купа на България на 21 и 22 април в палата 2 на Международния панаир в Пловдив.

Над 120 топготвачи ще се борят този петък и събота за Националната кулинарна купа на България и ще демонстрират майсторските си умения в палата 2 на Международния панаир в Пловдив.

Участие в юбилейното, 10-о издание на най-престижното кулинарно състезание са заявили звездите Иван Манчев, Андре Токев, Иван Звездев, Ути Бъчваров, Таньо Шишков, Андрей Стоилов и куп водещи имена, главни готвачи на известни ресторанти и хотели и медалисти от световни състезания, съобщиха от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). Тя е съорганизатор на Националната кулинарна купа заедно с МОН (Министерството на образованието и науката) и Съвета по туризъм в Пловдив.

Атрактивната надпревара популяризира кулинарното изкуство, утвърди се като форум за среща на професионалисти в ресторантьорството и хотелиерството. Броят на участниците постоянно се увеличава, добавиха се и нови категории.

Най-интересни за публиката са схватките за титлите "Готвач на България" и "Кулинарен отбор на България", които минават в 2 тура. Претендентите са поставени пред сериозни изпитания, включително бързо да измислят рецепта от продукти, които получават на старта. Очаква се топкулинарите да заложат на стари изпитани рецепти, тъй като на мода отново е българската кухня.

Все по-популярна става категорията "Сладкар на България", а тази година виртуозите ще творят по темата "Игра на тронове". На голям интерес се радват и по-новите раздели "Пицар на годината" и "Паста". Журито е от експерти от Италия, Белгия, Канада и България, които изключително стриктно преценяват оригиналността, вкусът и оформлението на ястията. Наред с изявените майстори публиката ще види и нови таланти в състезанията за най-добър млад готвач, хлебар-сладкар и сервитьор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България