Над 130 дървета засаждат в центъра на Пловдив

Залесителните акции в 85-хилядния район „Централен” на Пловдив се провеждат 2 пъти годишно съвместно със служителите на общинско предприятие „Градини и паркове", като есенната кампания продължава, докато климатичните условия позволяват. Тази есен тя стартира със зацветяване на централната част на града под тепетата, като през октомври там бяха засадени 360 000 най-различни цветя.

В края на ноември еколозите на район „Централен” съвместно с техните колеги от ОП „Градини и паркове” стартират засаждане на дървета, чийто брой ще надвиши 130, като сред заявените от Общинския разсадник видове са широколистни декоративни и иглолистни видове, липи, чинари, туи и др. Те ще бъдат залесени в паркове „Рожен", „Евмолпия",”Бунарджика”, около пощата на бул. „Пещерско шосе", на Младежкия хълм и други, избрани от районната администрация на „Централен” места.

Районният кмет Георги Стаменов внесе някои уточнения, касаещи по-оскъдната растителност в централната градска част, но това се налага заради стриктното спазване на общинската наредба, касаеща засаждането и изсичането на растителни видове. В наредбата е записано, че е нужно отстояние от поне 5 метра от фасадата на дадена сграда, за да бъде засадено дърво, а в квартал като „Капана” това е практически почти невъзможно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони