Над 140 станаха жертвите на земетресението в Индонезия

Продължава да нараства броят на жертвите, загинали при земетресението на индонезийския ваканционен остров Ломбок – по последни данни на местните власти той се е увеличил до 142-ма души, съобщава германският национален ежедневник Die Zeit, като припомня, че по-рано бе потвърдена смъртта на 91 души.

Говорител на индонезийската Агенция по предотвратяване на стихийни бедствия приведе информация за стотици ранени. Сериозни са и материалните щети – от Джакарта съобщават за „хиляди“ разрушени домове и сгради.

Справка на официалната интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) показва, че земетресението с магнитуд от седма степен по скалата на Рихтер бе регистрирано в региона на остров Ломбок, Индонезия, в неделя в 18:46 часа местно време (14:46 часа българско време), с дълбочина от 20 км. Епицентърът бе на 46 км североизточно от град Матарам и на 427 км източно от град Сурабая.

От Ломбок и съседните ваканционни острови бе разпоредена евакуация на около 900 туристи от цял свят – 200 от тях вече напуснаха страната, докато останалите все още очакват отпътуването си.

От редакцията припомнят, че регистрираният в неделя трус бе вторият, разлюлял Ломбок в последната седмица. След първото земетресение бе съобщено за 16 загинали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия