Над 150 деца от Пловдив се включиха в проявите за Световния ден на околната среда

Над 150 деца от Пловдив и региона се включиха в кампанията по повод Световния ден на околната среда - 5 юни. За първи път днес в ЦарСимеоновата градина бе позиционирана образователно-информационната игра "Еколабиринт", предоставена от "Екопак България" АД.

Стартът на кампанията бе даден от директора на РИОСВ-Пловдив доц. Стефан Шилев, кмета на Пловдив Иван Тотев и районните кметове на "Централен" Георги Стаменов и "Западен" Димитър Колев. "Децата сте бъдещето на страната и вие сте тези, които ще продължите да опазвате околната среда чиста", заяви в приветствието си към участниците доц. Стефан Шилев. Кметът на Пловдив Иван Тотев пък отбеляза, че в този празничен ден малчуганите в града под тепетата ще има възможността да се запознаят с уникално забавно съоръжение с познавателен характер "Еколабиринт" и ще продължат мотивирано да се грижат за природата.

Децата от училищата "Алеко Константинов", "Свети Патриарх Евтимий", "Елин Пелин" и "Свети Паисий Хилендарски" успяха да преминат през еколабиринта, след като отговориха правилно на 11 въпроса за опазването на природата и ползите от рециклирането. Всяко дете спечели плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. За инициативата пристигнаха и 20 деца от училище "Отец Паисий" в Куклен, които участваха с творби в националните  конкурси за детски рисунки, организирани от РИОСВ - Пловдив и местната администрация. В отделен кът експерти на дирекция "Екология и управление на отпадъците" към община Пловдив запознаха децата с биологичното разнообразие в Цар-Симеоновата градина и в областта. За всички участници бяха осигурени информационни материали и награди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България