Над 200 души получиха безплатни ученически пособия от младежите на БСП

Поредна успешна акция проведоха младите социалисти от БСП. Само за час в понеделник бяха раздадени над 400 тетрадки, химикали и различни учебни пособия. Над 200 души преминаха през масата на Младежкото обединение в парка „Марно поле“, за да получат полезните материали.

Инициативата на младите социалисти е свързана със започването на учебната година и е насочена към всички родители и деца, чийто семейства изпитват затруднение за набавянето на най-необходимите пособия преди първия училищен звънец.

Много от учениците разговаряха с представителите на Младежкото обединение и благодариха за акцията. Други бяха научили от социалната мрежа за инициативата и дойдоха специално в парка, за да получат тетрадки.

Ученическите пособия бяха разделени за всички възрастови групи. А в Общинския партиен съвет вече започна набирането на детски книги за следващата година, които ще бъдат подарявани отново на 1-ви юни.

„Акцията беше изключително успешна, радвам се, че помогнахме на толкова много хора. За нас най-голямата награда е да виждаме детските усмивки. Единственият съвет, който днес давахме на децата, които идваха за тетрадки и химикали, е да ходят на училище редовно и да слушат своите учители“, сподели председателят на Младежкото обединение Михаил Михалев.

В акцията се включиха още заместник-председателят на Общинския партиен съвет Красин Каракоцев, секретарят на Младежкото обединение Симона Лазарова и членовете на Оперативното бюро Паулина Петрова и Марио Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България