Над 200 души се събраха на протеста срещу Топлофикация в Габрово

Над 200 души подкрепиха протеста срещу Топлофикация в Габрово, заяви кметът Таня Христова. Тя отбеляза, че е успяла да се срещне с изпълнителния директор на дружеството Калин Ангелов, но посочи, че той не е отговорил на поставените въпроси.

„Имах възможността да вляза на територията на Топлофикация – Габрово и да се срещна с изпълнителния директор Калин Ангелов, който за съжаление не можа да ми даде никаква информация относно това какво се случва, какви са техните планове и защо всъщност през целия зимен сезон абонатите на дружеството са подложени на системен тормоз. Това означава, че повечето от дните имаше нарушено топлоподаване и доста дълги периоди, в които изобщо нямаше топлинна енергия, насочена към абонатите“, допълни Таня Христова.

Кметът отбеляза, че недоволството сред хората расте. На протеста те са носели сметките си, които считат, че не отговарят на услугата за този зимен сезон, както и жалби, които са лично адресира от тях до Топлофикация и до други институции.

Таня Христова отбеляза, че топлоподаването в Габрово продължава да е непостоянно. В почти всички учебни заведения в Габрово занятията протичат при намалени часове. „Това е един от основните проблемите, защото през целия зимен сезон ние настояваме за информация и за ангажимент от тяхна страна за справяне с проблемите. За съжаление това не се получава като комуникация и координация между заинтересованите страни“, допълни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони