Над 200 заразени с коронавирус в Косово

Вчера в Косово са регистрирани седем нови случая на излекувани от коронавирус, както и 14 нови носители на вируса, с което официалният брой на заразените с Covid-19 в страната достигна 224, сочи информация на Косовския институт за обществено здраве (КИОЗ).

С вчерашните седем случая броят на хората, които след два последователни прегледа дават отрицателен тест, което според критериите на Световната здравна организация означава, че са били излекувани, се увеличи до 37.

Вчера беше съобщено за нова смърт в резултат на заразата, като броят на смъртните случаи, диагностицирани с Ковид-19 в Косово, нараства до шест, информира БНТ. Вчерашната жертва, 66-годишна жена от село в община Малишево, както и останалите петима, починали преди това от инфекцията, страдала от други тежки заболявания и е приета на 4 април в тежко здравословно състояние.

В лабораторията за молекулярна микробиология на КИОЗх вчера са били изследвани 218 души, за които се подозира, че са носители на вируса. Общият брой тествани от 8 февруари до вчера е 2570.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа