Над 200 килограма бил глиганът, причинил тежката катастрофа в Бургаско (СНИМКИ)

200-килограмовият глиган след удара Снимка: Труд

От удара животното буквално разцепило предната част на автомобила

Диво прасе уби младеж и рани четирима, след сблъсък на пътя. Инцидентът станал на на 11 октомври около 23.37 ч. на пътя с. Черково–Карнобат. "Такова нещо не се помни - глиган да излезе от гората и да направи на кайма кола, и то "Мерцедес", а най-лошото - да убие човек", коментираха в карнобатското село Черково, откъдето са родом всички пострадали.

Мерцедесът, модел "C 250 TD”, с бургаска регистрация, управляван от 20-годишен младеж, се носел много бързо по селския път. Наоколо имало гора, от която изскочил глиганът. Младият водач не успял да реагира адекватно и се блъснал в прасето. От ПТП на място починал спътникът на водача – 18-годишен младеж от село Черково.

Глиганът е бил мъжки, над 200 килограма. Той е ударил мерцедеса в двигателния отсек и буквално е разцепил предната част на автомобила. В резултат на удара животното "било на кайма" и останките му са заровени, казаха от КАТ. "Карантиите му бяха разсипани по шосето", описаха, отишли да видят страшния сблъсък.

Останалите пътници в колата също са пострадали - 20-годишният водач получил комоцио, като е настанен в отделение "Неврохирургия" към УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота; и неговите спътници – 19 годишен мъж получил комоцио, също настанен там, без опасност за живота, 18-годишен младеж с контузии по тялото, настанен в Първа хирургия на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота, както и 30-годишен мъж с комоцио, без опасност за живота, прегледан и освободен за домашно лечение, съобщиха от ОД на МВР.

По случая се води разследване. Младежите вероятно са били в близко селище или град на дискотека или заведение и се прибирали в карнобатското село Черково, където живеят.

"Познаваме родителите на загиналото момче, познаваме и него. Току що завърши средното си образование, а през август навърши 18 години. Не можем да повярваме каква трагедия е станала. Погребахме момчето", казаха съселяни на семейството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България