Над 2300 персонажа са убити досега в „Игра на тронове”

Култовата телевизионна поредица „Игра на тронове” завинаги ще остане в историята на киното, като една от най-кървавите и непредсказуеми драми. В продължение на седем сезона зрителите не можеха дори приблизително да предположат кой от героите ще живее до края, а броят на смъртните случаи в сериала непрекъснато се увеличаваше.

За седем сезона сценаристите изпратиха на оня свят 2339 персонажа. И тази цифра може да нарасне няколко пъти до края на последния сезон, когато силите на Седемте кралства се събират в битка с армията на мъртвите. Що се отнася до сезонното преброяване на смъртните случаи, в самото начало работата екипът на HBO не беше толкова кръвожадна.

Сезон 1 - 59 мъртви

Смъртта на героите в „Игра на тронове” се превърна в нещо обичайно още от първата серия, когато Нед Старк наказа дезертьорите от Стената. Но самият лорд на Севера не оцеля в 10-ти епизод. С екзекуцията на Нед Старк, зрителят започна да разбира каква кървава оргия, са му подготвили сценаристите.

Сезон 2 - 130 мъртви

Вторият сезон от поредицата беше ярък и запомнящ се благодарение на битката за Черната вода, в която паднаха десетки войници. Вярно е, че главните герои в по-голямата си част оцеляха и сценаристите убиха сравнително малко първостепенни персонажи.

Сезон 3 - 87 мъртви

Въпреки, че броят на мъртвите по време на третия сезон не беше много голям, авторите на поредицата в една серия успяха да отнемат главите едновременно на четирима основни герои в Червената сватба.

Сезон 4 - 181 мъртви

Когато изглеждаше, че екипът на филма няма с какво да удиви публиката, Джофри Баратеон отиде в небитието. Оберин и Тайвин Ланистър бяха убити след него.

Сезон 5 - 246 мъртви

Петото издание на играта на Game of Thrones на HBO показва колко много им харесва на сценаристите да убиват. Повечето от героите загиваха по време на основните битки. Технически дори Джон Сноу умря.

Сезон 6 - 540 мъртви

Шестият сезон на бе белязан от истинска епидемия сред героите на поредицата. Само по време на битката на копелетата са убити 168 души. Като цяло, повече хора загиват в 10-ти епизод на този сезон, отколкото от първия до четвъртия сезон заедно. Помните вероятно серията от почти напълно унищожените домове Тирел, Баратеон и Болтон, както и убийството на 198 души на минута в „Голямата преграда“?

Сезон 7 - 1096 мъртви

Очевидно сценаристите от поредицата разбраха, че ако продължат в същия дух, главни герои може да не останат за следващия сезон. Затова, въпреки нарастващия брой смъртни случаи, само 13 персонажа са на главни образи. Ключът, разбира се, е смъртта на дракона Висарион.

Каква ще бъде статистиката на смъртните случаи в сезон 8? Остава само да гадаем. Съдейки по планираните битки между армията на краля на нощта и живите хора, както и тенденцията, създателите да убиват огромен брой герои, включително и главни – голямото клане тепърва предстои.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали