Над 27 000 души са потърсили съдействие от омбудсмана през миналата година

Над 27 000 души са потърсили съдействие от омбудсмана през миналата година. Една голяма част от тях са получили помощ и подкрепа. Това каза пред БНР омбудсманът Мая Манолова. Близо 4000 са жалбите срещу монополни дружества и доставчици на обществени услуги.

Една от най-важните битки, която проведохме през миналата година, трябва да бъде финализирана до края на този месец – срещу рекета и произвола на частните арбитражни съдилища, каза още Манолова:

"Внесох законопроект, който беше приет на първо четене. В оставащите дни от живота на това Народно събрание предстои депутатите окончателно да приемат предложените промени. Става дума за един час заседание на парламента, за което моля всеки един от народните представители. Подготвила съм 240 писма, които ще им изпратя днес."

На ден потърпевшите от арбитражните съдилища са няколкостотин, тъй като най-големият арбитражен съд дневно съди по средно 300 граждани, заяви Мая Манолова.

Тя открои и трите приоритета, които си поставя за 2017 година – битката на гражданите с монополите, правата на българските деца и борбата с глада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България