Над 30 000 души гледаха мотокрос

EMX250 - FIM Световен и Европейски Шампионат по мотокрос FIM Motocross World and Euro Championships 2018 - Grand Prix of Bulgaria, Sevlievo - 26.08 2018 - Sunday © Copyright: Boris Barbolov / LAP.bg

Зажаднелите за шоу почитатели на мотокроса препълниха мотополигон „Горна Росица” в Севлиево за първото състезание от световния шампионат на българска земя от четири години насам. Организаторите обявиха, че над 30 000 зрители са гледали Гран при на България. Дълги опашки от автомобили с фенове се извиха още от ранни зори в неделния ден на трасето. ТАм паралелно с кръга от световния шампионат в кралския клас MXGP и в клас MX2 се проведе и кръг от европейския шампионат в класове MX250 и MX300.

Публиката подкрепяше горещо нашите представители и най-вече Петър Петров с „Хонда”, който е от Севлиево. Той завърши на 16-о място в първия манш и на 19-о място във втория. Българинът добави 6 точки към актива си в световния шампионат в клас MXGP, в който убедителна победа взе холандецът Джефри Херлингс с КТМ. В клас MX2 на световния шампионат Алекс Димитров с КТМ спечели първите си точки, като финишира 20-и и 19-и в двата манша, а първи стана латвиецът Пол Йонас с КТМ.

Майкъл Иванов с КТМ изпусна да влезе в тройката в клас MX250 на европейския шампионат. Той завърши 5-и в първия манш и поведе във втория, но падна два пъти и в общото класиране зае 13-а позиция. В същия клас Николай Малинов с КТМ и Станислав Цеклеов с КТМ се наредиха 23-и и 24-и.

Призьорите бяха наградени от шефа на Организационния комитет на Гран при на България Румен Петков и от шефа на Европейския мотоциклетен съюз Волфганг Сръб. Двамата похвалиха перфектната организация на състезанието, като изразиха благодарност към правителството за финансовата подкрепа и на президента на мотоциклетната федерация Богдан Николов за труда по домакинството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт