Над 300 световни марки в Деня на вината от света

Над 300 марки в Деня на вината от света, организиран от Българската асоциация на сомелиери и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура, дегустираха в неделя варненци, гости и туристи. Сред специалната селекция беше нашумялото синьо вино, но оригинал от Испания. Елексирът се прави без никаква химия, а красивият му морски цвят се извлича от ципата на гроздето. Това обясни за „Труд” зам.-председателят на Асоциацията на сомелиери и виноцените Георги Филипов. На изложението в бистро „Европа” бяха представени вина от всички краища на света- от Нова Зенландия, франция, Италия, САЩ и др.

В Srteet food зона се настаниха най-добрите майстори на пица, като направиха 4 вида, включително и замесени от тесто от черен ориз. Шеф Анатоли Колев пече пица с квас в неаполитански стил. Тестото идва от Неапол, зряло в продължение на 60 часа и изпечено за 90 секунди.

Специалният гост на изложението шеф Радостин Кирязов приготви пица „Scrocchiarella“ в стил „Романа”, която е хрупкава. Бяха приготвени сандвичи и салати от риба и морски дарове, а шеф Иво Жечев представи бургерът на петия вкус, създаден специално за изложението. Той се прави с цитрусови плодове, бял и черен сусам, пармезан, риба тон и рагу от гъби шийтаке. Само до късния следобед дегустаторите срещу вход от 10 лв. бяха над 500.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони