Над 3000 души се включиха в кампанията за почистване на Търговище преди Великден

Снимка: Архив

Над 3000 души се включиха в кампанията на Община Търговище за почистване на града и населените места преди Великден, съобщиха от местната администрация. В рамките на периода 8 - 22 април бяха събрани отпадъци от 80 места на територията на общината, включително паркови зони, дворни, квартални пространства и други. На апела на Общината откликнаха училища и детски градини, пенсионерски клубове, институции, представители на бизнеса и партии, граждани.

В хода на кампанията беше организирано безплатно извозване на стари негодни мебели, растителни отпадъци, домакинско стъкло и други. Възползвалите се от възможността да разчистят домовете си са 15 граждани, които са дали заявки на телефоните на администрацията за извозване на едрогабаритни отпадъци.

Чистеното продължава и тази седмица, като продължение на инициативата и в рамките на проявите за „Седмицата на Земята”. Предвидени са различни прояви с екологична насоченост.

От Община Търговище благодарят за съпричастността на всички, които се включиха в кампанията по почистване и канят всички на концерт в четвъртък от 17 часа на площад „Свобода”. На него ще бъдат обявени и победителите в конкурсите „Нашият екоживот“ (за детските и учебните заведения) и за най-привлекателно околоблоково пространство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони