Над 350 млади католици от 7 държави идват в пловдивско село за международен християнски фестивал

Повече 350 млади католици на възраст от 14 до 30 години ще се съберат в пловдивското село Белозем, където от 28 август до 2 септември ще се проведе 18-ият международен християнски фестивал. Това е събитие, на което се събира католическата младеж от цяла България, за да възпее и хвали Бог.

По традиция в него вземат участие и гости от Италия и Полша, а през тази година са поканени и  групи от Австрия, Хърватия, Испания и Украйна. Мотото на 18-ото издание ще бъде „Господ е с теб”, а по време на фестивала организатори и участници  ще  засегнат всичко онова, което е свързано с живота, в който ни се случват радости и трудности, където се появяват проблеми и предизвикателстваОрганизаторите  предвиждат време за молитва и почивка.

" Чакат ни песни  и танци, уъркшопи и тематични срещи, нови контакти. Всичко ще бъде вдъхновено от думите на Архангела, който казва на Мария:„Господ е с теб!“, твърдят организаторите от Белозем. Според тях и многобройните участници той е събитие с неповторима атмосфера и настроение, насърчаващо човешките и християнските ценности, среща с Бог и избор на Исус Христос, който носи истинския живот.

Фестивалът в Белозем дава възможност за среща за младежи от цяла България, нови запознанства, интересни лекции, уъркшопи и концерти и с нетърпение е чакан от католическата общност у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България