Над 4 млн. лв. за училищни физкултурни салони в София

Дончо Барбалов

99% от школата в столицата ще имат спортни зали

През 2019 г. Столичната община е предвидила 4,2 млн. лв. за изграждане на физкултурни салони в училища в София, съобщи зам.-кметът на града Дончо Барбалов. Салони се изграждат в 64 ОУ в кв. „Симеоново“, 175 ОУ в с. Мрамор, 37 СУ в кв. „Люлин“, 176 ОУ в с. Негован, 100 ОУ в район „Сердика“.

В 60 ОУ в същия район се строи футболно игрище. Довършва се салонът в 149 СУ в кв. „Овча купел“, съобщиха пред „Труд“ от Столичната община.

Обектите с включени в Капиталовата програма на общината и срокът за изпълнението им е до края на 2019 г. С изграждането на тези салони 99% от училищата в София ще имат физкултурни зали. Такава остава да бъде изградена в Професионалната гимназия за изобразителни изкуства.

Там салонът ще бъде проектиран тази година, и догодина ще бъде включен в програмата за строителство. Предстои да се реши дали да има салон във втората сграда на 33 СУ в „Илинден“.

Общината финансира над 90 вида извънкласни дейности и спорт в училища и забавачки, съфинансира над 80 проекта на спортни клубове и младежки организации.

Барбалов съобщи и, че на 23 юни в Борисовата градина предстои 12-ото издание на кампанията "Живей активно", в чийто спортни събития минали години са се включвали стотици хиляди души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България