Над 400 ученици тренираха с кмета на пловдивския район „Тракия”

Над 400 ученици от Средно училище „Черноризец Храбър” в Пловдив се включиха днес в тренировката по проекта „Спортно междучасие”.

Инициативата бе официално открита от кмета на район „Тракия” Костадин Димитров, който е патрон на проекта. По негова идея преди 2 години в няколко училища в Пловдив се проведоха поредица от сутрешни тренировки, водени от известни спортисти.

Костадин Димитров е президент и старши треньор на Армейски Спортен Таекуон-до Клуб „Тракия” в Пловдив и вицепрезидент на Българска Федерация по таекуон-до. Той e 6-ти дан, 7-кратен републикански шампион и национален състезател на Република България.

Въпреки дъжда стотици ученици от СУ „Черноризец Храбър” тренираха заедно преди началото на първия учебен час. Най-малките възпитаници на училището за първи път влязоха в новия спортен салон на училището, който е един от най-хубавите в града. Изграден е на мястото на бившия плувен басейн, а стойността му е 127 000 лв., разказа директорката на школото Елена Кисьова.

„По идеята за обновяването на спортната база на училището работим от няколко години. Средствата, които вложихме за спортния салон, който събира едновременно три класа, са осигурени почти изцяло от нашия бюджет, като 32 000 от тях са финансирани от кметството на „Тракия“, допълни тя. Районният кмет Костадин Димитров приветства новата придобивка на учениците в СУ „Черноризец Храбър” и подчерта, че това става факт само с добър мениджмънт. Това е третият голям емблематичен спортен обект, който се открива в район „Тракия“, подчерта той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони