Над 46 хил. лв. ще плати държавата за нови столове в МС

Снимка: Архив

46 560 лв. ще плати държавата за столове на чиновниците в Администрацията на Министерския съвет. Това се разбира от обявена обществена поръчка, предаде БГНЕС. Става въпрос за доставката на 113 нови столове, като средната цена на всеки е 412 лв., с ДДС.

В документите не е обявена причина за закупуването на новите столове, но вероятно това се налага заради амортизацията на досегашното офис оборудване. С нови столове ще се сдобият само част от администрацията на МС – работещите по европейската програма “Добро управление”, които ще получат 35 стола, чиновниците от дирекция “Правна”, която бе оглавена в последния ден на кабинета “Борисов 2” от бившия главен секретар на президента Росен Плевнелиев – Росен Кожухаров.

Юристите на МС ще получат 13 стола. Останалите 65 стола ще бъдат предоставени на “Правителствена канцелария”. Администрацията има изискване – новите столове да са с “ергономична седалка и облегалка, тапицирани във висококачествена естествена кожа клас SP, плавно регулиране височината на седящия, свободно люлеене на седалката и облегалката с възможност за заключване в изходна позиция, регулиране силата на люлеене според теглото на седящия, фиксирани подлакътници от букова дървесина, метална петлъчева основа, покрита с декоративни дървени капаци от букова дървесина, с минимален диаметър 700 мм., с цвят на кожата – капучино/кафяв”.

Чиновниците от МС не търсят най-евтините столове, става ясно още от документацията.

Предлаганата цена ще е само 50% от “комплексната оценка” при избор на доставчик. Останалите критерии са – срок на доставката и срок на гаранцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България