Над 50% от дамите не правят толкова секс, колкото им се иска

Ново проучване поставя под въпрос широко разпространеното схващане, че мъжете са смятани за по-големи сексуални мераклии.

Според изследване, направено сред 500 дами във Великобритания, жените се оказват по-настроеният за секс пол, пише в. "Сънди експрес".

Проучването е проведено по поръчка на създателите на мобилното приложение Kindara с цел да опровергаят половите стереотипи относно жените. По-конкретно схващането, че те не са толкова заинтересовани от секса, както и че не получават оргазъм толкова често, колкото мъжете.

Резултатите от допитването показват, че над 50%  от представителките на нежния пол не правят толкова секс, колкото им се иска.

75% от жените имат сексуални желания поне три пъти седмично. Дори подобно количество интимност обаче се оказва недостатъчно за някои ненаситни дами – 13% от анкетираните признават, че имат желание за сексуални занимания над шест пъти седмично.

Проучването разкрива още, че броят на жените, които получават оргазъм поне веднъж по време на секс се е увеличил от 29%, преди около 20 години, до 39% в наши дни.

Десет на сто от дамите достигат до кулминацията в половия акт повече от веднъж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл