Над 600 000 германци са посетили страната ни

Варна ще бъде популяризирана като туристическа дестинация на специализираните изложения в Германия не само за лятна почивка, а и през четирите сезона. Това стана ясно от срещата на кмета на града Ивайн Портних с посланика на Германия Н.Пр. Херберт Салбер, който избра морската столица за свое първо посещение извън София.

По данни на секретаря по икономическите въпроси Андреас Плайнтингер между 200 000 и 250 000 туристи от Германия са посетили Варна, а в цялата страна техният брой е над 600 000. Посланикът посочи, че при встъпването му в длъжност отношенията между Германия и България са добри в политическо, икономическо и културно отношение.„В новото федерално правителство ще има партии, различни от досегашните. Ще бъде сложно да се договорят детайлите. Би било добре, ако се формира до средата на декември. Ако това не стане, не трябва да бъдем изненадани“, каза дипломатът в отговор на журналистически въпрос.

Кметът на Варна запозна Н.Пр.Херберт Салбер с проектите на града и с потенциала на новите икономически зони и възможностите за инвестиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес