Над 90 медала раздаде IX Международен турнир по информатика

Ученици от страната и чужбина заслужиха над 90 медала от 9-то издание на Международния есенен турнир по информатика. Негов домакин в продължение на няколко дни до неделя беше Шумен. 159 състезатели от България, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Сърбия и Украйна участваха в надпреварата и решаваха задачи. Турнирът се провежда в две възрастови групи – младежка за ученици до 15,5 г. и старша възраст за ученици от гимназиална степен на средното училище, което го прави уникален по рода си. Българите завоюваха общо 30 медала – 6 златни, 9 сребърни и 15 бронзови. Шуменците Марин Йорданов и Иван Ганев спечелиха бронзови медали съответно в младша и старша възраст.

Златен медалист при големите стана полякът Мариус Трела, а петима руснаци са с еднакъв брой точки при юношите младша възраст.

Участниците в надпреварата бяха поздравени от кмета на Шумен Любомир Христов. Градът е готов отново да посрещне информатиците, каза при награждаването зам.кметът по образование Найден Косев. Освен че участваха в надпреварата по информатика, гостите посетиха и исторически забележителности в региона с двете първи столици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони