Нает за "муле" предотврати телефонна измама в Кюстендил, сам занесе парите в полицията

Снимка: Архив

Мъж на 39 години е предотвратил довършването на телефонна измама в Кюстендил, съобщиха от полицията.

Жертвата на телефонната измама се доверила на обадил се по стационарния телефон мъж, който се представил за полицай, помолил я за съдействие за залавянето на престъпници. Обаждащият се уверил жената, че ги наблюдават и е добре да ги задържат с веществени доказателства. Тя събрала всички налични пари - 2378 лв., и златните накити и ги пуснала през балкона.

Жената е имала късмет, защото наетият от измамниците куриер се оказал почтен човек и занесъл в полицията пакета, каза говорителят на полицията Катя Табачка, цитирана от БТА.

39-годишният мъж бил нает за куриер по телефона от фирма за дограма от Русе. Той бил пратен да занесе "чертежи" за смяна на дограмата на жилище, а за изпълнението на курса щял да получи хонорар от 300 лв.

След като взел пакета, 39-годишният мъж с изненада установил, че в него има пари и накити, разбрал, че това е измама и занесъл парите и ценностите в полицията в Кюстендил. Парите и ценностите са върнати на жертвата. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

По същата схема - куриерска услуга за фирма за дограма - беше направен опит да бъде измамена 80-годишна кюстендилка през миналата година. Бяха й поискани 6 000 лв. Тогава наетият за куриерската услуга мъж също донесе в полицията парите, припомниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България