Назначават 84 полицаи за борба с битовата престъпност във Варна и Добрич

Снимка: Архив

Областната дирекция на МВР във Варна ще бъде попълнена с 42-ма служители за борба с битовата престъпност. Още толкова ще бъдат назначени в Добрич. Това съобщи след среща с ръководствата на двете дирекции вътрешният министър Румяна Бъчварова. Новите щатове ще са за сътрудници по охраната, които ще се подбират чрез чрез открита процедура, а не чрез конкурс.

Според Бъчварова по тази схема в страната ще бъдат назначени 550 нови служители на МВР във връзка с планираната още от миналото лято операция за борба с битовата престъпност. "Това обаче е процес, с който трябва да бъдат ангажирани различни институции - кметове, социални служби, училища", подчерта Бъчварова.

Тя даде висока оценка на работата на дирекциите в Добрич и Варна. В морската столица за година разкриваемостта на престъпленията се е повишила с 10 на сто до близо 38%. В същото време с 67% са намалели умишлените убийства, с 37% по-малко са били грабежите, а с 9% - кражбите, посочи вътрешният министър. Тя похвали и антимафиотите, които не допуснали изтичане на информация преди удара срещу задържаните за подкупи митничари на Варна-Запад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони