Найден Зеленогорски: Не е реалистично РБ да получи мандат за съставяне на правителство

Найден Зеленогорски

Не одобрявам това, че се задава ляв ултрапопулизъм – това е опасно за страната, заяви в обсъждането на оставката на кабинета "Борисов 2" съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски.

Ще подкрепим оставката, но за мен е грешка да се свързват предсрочни парламентарни избори с резултати от президентски мажоритарни избори, защото смятам, че това може да вкара страната в тежка политическа криза.

Влиза се в ляв популизъм, който ще помете всички постигнато до днес. Искрено се притеснявам за евроатлантическата ориентация на страната и затова считам, че е грешка подобна реакция, каза още той. Няколко пъти за президентски избори ние предлагахме обща кандидатура на мнозинството, защото смисълът е да се балансират властите и знам как свършва филмът, в който една партия притежава сама цялата власт. Ние потвърждаваме усилията на РБ да продължи работата си, да свикаме съюзен конгрес, да създадем индивидуално членство в РБ и съм убеден, че РБ ще е част от новото Народно събрание.

Той добави, че за него е нереалистично да се очаква проучвателен мандат да се връчи на РБ от президента, но ако това се случи, решението на РБ ще се вземе по обичайните процедури в Блока и Парламентарната група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика