Найден Зеленогорски: Няма да поставим под съмнение финансовата стабилност на държавата

Найден Зеленогорски

Ако си мисли някой, че ние бихме подкрепили големи харчове и бихме поставили под съмнение финансовата стабилност на държавата, вероятно се лъже. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

"Скоро ще има яснота дали ние бихме опитали да реализираме мандат. Ако това се случи, ще направим среща с президента и ще кажем какво смятаме за правилно и накъде можем да вървим”, подчерта Зеленогорски. „В момента ние основно работим за предсрочни избори, които ще бъдат очевидно в края на март или началото на април, ако не се реализира подобна възможност. Бих се тревожил като гражданин, ако има политическа сила, която от днес за утре решава, че има сили и кураж да вземе мандат и да го реализира. Това са доста хазартни действия, които не са характерни за дясна политическа сила”, допълни още той.

Зеленогорски подчерта, че има достатъчно време да бъдат обмислени всички варианти.

„Необходимо е да анализираме ситуацията и да решим продължаваме ли и по коя политическа програма. За нас, ако има правителство, то трябва да продължи по програмата, по която беше създадено настоящето правителство в оставка, с известни минимални корекции, коментира още Зеленогорски. По думите му БДЦ също са заявили готовност, ако им бъде възложен мандат, да опитата да го реализират. „Управлението на държавата не е някаква игра. От днес за утре, за 6 часа, да правим правителство и да управляваме”, заяви още съпредседателят на РБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика