Найджъл Фарадж: Моята партия създаде Борис Джонсън и той ще победи

Найджъл Фарадж

Найджъл Фарадж заяви, че неговата партия „Брекзит“ е помогнала „да бъде създаден Борис Джонсън“ и обяви, че няма съмнение, че премиерът ще спечели мнозинство на извънредните общи избори на 12 декември.

Лидерът на „Брекзит“ защити представянето на неговата паритя в предизборната кампания, въпреки последното проучване на YouGov, което предрича, че няма да спечели дори едно място на изборите, предаде БНР. Фарадж изтъкна, че партията му напълно е променила дебата около Брекзит след нейното сформиране преди малко повече от 12 месеца и голямата победа през май в изборите за европейски парламент.

В интеврю за Би Би Си, Фарадж отбеляза, че може да се каже, че неговата парият е създала Борис Джонсън, прочутата фраза от 2017 година „Брекзит означава Брекзит“ и последното мото „Да изпълним Брекзит“. Бившият лидер на националистичестката Партия за независимост каза, че решението на партията „Брекзит“ да не участва в избирателните райони, спечелени от торите през 2017 година, е спряло настъплението на либералдемократите и е предотвратило втори референдум.

Фарадж настоя, че сега партията му „къса парчета от вота за лейбъристите“ в районите, подкрепящи партията на Джеръми Корбин. Фарадж предрече, че именно заради явлението, наречено партията „Брекзит“, консерваторите вероятно ще спечелят дори в места като Гримзби, които са крепост на лейбъристите след края на Втората световна война.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа