Най-бавният Rolls-Royce развива 6,5 км/ч

25-3

25-1 25-4

За кой ли път Rolls-Royce произвежда уникат в един-единствен екземпляр. Автомобилът обаче не е доставен на някой чичко-паричко, а на детска болница в английското графство Съсекс. С маниакално внимание към детайла, двуцветна каросерия, първокачествен кожен салон и знаменитата емблема Spirit of Ecstasy върху монументалната решетка този модел е достоен да носи имената на сър Хенри Ройс и Чарлс Ройс. Но се различава от останалите лимузини на марката по размери, задвижване и целева група.

Това е най-малкият автомобил, създаван някога от Rolls-Royce и предназначен за невръстните пациенти на болницата „Сейнт Ричардс“ в родното място на компанията в Чичестър. С електрическото кабрио младите пациенти ще правят престоя си в клиниката по-приятен и по-забавен. „Играчката“ трябва да ги освободи от стреса и страховете, които са неизбежни по време на лечение в специализирано здравно заведение. Малчуганите например ще могат да направят няколко бързи обиколки и след това да влязат с усмивка в операционната зала.

Миниатюрният Rolls-Royce е произведен след повече от 400 часа ръчен труд от майсторите в отдела за специални поръчки и индивидуализация. Това е първият изцяло електрически модел на марката и се задвижва от 24-волтов електродвигател. Максималната му скорост е ограничена на 6,5 км/ч, за да се стига до ситуации от типа на „играчка-плачка“. Първите изпитания минаха успешно във фабриката на Rolls-Royce непосредствено до производствената линия. Там малките пациенти получиха уникалния шанс да карат новата кола - привилегия, запазена единствено за шефа на компанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили