Най-бързите нокаути на профиринга

Американецът Дионтей Уайлдър, шампион на WBC в тежка категория, почти сдържа обещанието си са „убие“ на ринга сънародника си Доминик Бризил. Миналата седмица 33-годишният янки се нуждаеше от 2,17 минути, за да се справи с претендента за пояса му. Така Уайлдър постигна 41 победа, като 40 има с нокаут.

Далеч обаче този нокаут не е от най-бързите в историята на професионалния бокс.

Ето и най-ярките победи.

19 април 2002 г.

Понгсаклек Вонджонгкам (Тайланд) — Дайсуке Наито (Япония) - 34 секунди

Понгсаклек Вонджонгкам, един от най-добрите тайландски профибоксьори, прави четвърта защита на титлата си на WBC в лека категория. А съперникът му Дайсуке Наито (Япония) не познава вкуса на загубата до момента. Двамата имат 4 мача преди това. Японецът тръгва агресивно, но тайландецът го спира още на 35-та секунда.

7 януари 1996 г.

Бърнард Хопкинс (САЩ) – Стив Франк (Гана) - 24 секунди

Озлобеният Стив Франк излиза озлобен на ринга, особено след загубите от Рой Джонс и Сегудо Меркада. Ганаецът няма особен опит с представителите на старата школа. Хопкинс се нуждае само от 24 секунди, за да премахне от пътя си поредната жертва.

6 май 2005 г.

Секю Пауел - Корнелиус Бандрейдж – 22 секунди

И двамата боксьори са без загуби преди този сблъсък. Пауяел има 15 успеха, а Бандрейдж е с 6 повече. Това, което става на ринга, не се нуждае от много думи – три нокдауна, след три удара и в 22-та секунда сблъсъкът приключва с успех за Пауел. Все пак Бандрейдж взима реванш 6 години по-късно, като печели с единодушно съдийско решение.

22 септември 1990 г.

Крис Юбенк (Великобритания) - Региналдо до Сантос (Бразилия) - 20 секунди

Само седмица преди този сблъсък британецът Крис Юбенк защитава титлата си на WBC – интерконтинентална, така че боят с бразилеца Сантос е чиста загрявка. Само 20 секунди са нужни на Крис с мощни удари да повали съперника, който не намира сили да стане.

6 август 1993 г.

Джералд Маклелан (САЩ) — Джей Бел (САЩ) – 20 секунди

Три месеца, след като Джералд Маклелан печели титлата на WBC в категория средна, идва и първата защита на пояса. Претендентът Бел уверено тръгва напред, но още в първите секунди е разклатен от мощните удари на шампиона. Пада на ринга и мачът приключва в 20-та секунда.

3 септември 1994 г.

Даниел Хименес (Пуерто Рико) — Харелд Гайер (Австрия) - 17 секунд

Шампионът на WBO в лека категория Даниел Хименес прави трета защита на пояса си. И гостува на австриеца Гайер.

Но нито предимството на домакина, нито неговия актив от 20 победи, могат да спрат пеурториканеца, който за 17 секунди приключва мача.

18 март 1997 г.

Джеймс Пиу (Нова Зеландия) — Кроуфорд Гримсли (САЩ) - 13 секунди

Новозеландецът Джеймс Пиу, който преди това губи от Джон Руис, тръгва с амбиция да се реабилитира. И както Уайлдер преди боя с Бризил, хвърля закани, че ще постигне бърз успех, същото прави  и Пиут. Гримсли, чийто прякор бе Терминатора, рухва в 13-ата секунда след мощен прав удар.

6 ноември 2017 г.

Золани Тете (ЮАР) — Сибонисо Гоня (ЮАР) - 11 секунди

В този сблъсък южноафриканецът Золтан Тете защитава пояса си в категория лека на WBO. Още с първия гонг той успява да отблъсне ударите на съперника, а в следващия момент контраатакува Гоня. Боят трае едва 11 секунди, един от най-впечатляващите нокаути в професионалния бокс.

16 март 1996 г.

Джереми Уилямс (САЩ) — Артур Уизерс (САЩ) – 10 секунди

Преди този бой активът на Джереми Уилямс е 9 предсрочни победи. А на пресконференцията за мача Артур Уизерс обявява, че няма да стане десета жертва на сънародника си. Но дори и да загуби, поражението ще е по точки. На ринга обаче се случва друго. Уилямс засипва съперника си със серия от удари, а краят идва в 10-та секунда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт