Най-големият круизен кораб за тази година пусна котва на пристанището в Бургас

круизен кораб, "Опера", лайнер, На морската гара в Бургас днес акостира третият круизен кораб, за тази година, който е и най-големият.

На борда на лайнера "Опера" пътуват 2 120 чуждестранни туристи от 47 държави, представители на 6 континента – Европа, Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка.

Пасажерите бяха посрещнати при изключителни мерки за сигурност на морска гара Бургас от изпълнителния директор на пристанището Деян Димов.

Те ще имат възможност да разгледат красивия град Бургас, историческите и природни забележителности в близост благодарение на пътуването, което тази есен предлага круизната компания. Маршрутът започва и завършва в Генуа/ Италия/ преминава през различни гръцки пристанища, Костанца /Румъния/, Бургас /България/, отново Гърция и Италия.

Част от туристите, които пристигат в Бургас вече са заявили екскурзии до Несебър, Созопол и село Козичено /Еркеч/. Има и организирана екскурзия до остров „Св. Анастасия”.

Голяма част от пасажерите ще имат възможност самостоятелно да разгледат Бургас като за времето на престоя на кораба е осигурена непрекъсната безплатна транспортна връзка от Морска гара до центъра на Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България