Най-грозните екипи в спорта

На вкус и цвят – товарищ нет.“

Това гласи една стара руска поговорка. Факт – всеки има любим цвят, кола или риза. В опита да бъдат актуални футболни отбори по света се стараят да събират погледите не само на своите фенове с меко казано нетрадиционни екипи. Някои от тях наистина контрастират с понятието „красиво“.

Тази година славният „Селтик“ буквално изненада своите привърженици. Добре, че традиционното зелено не е сменено. Но третият екип на смелите шотландски сърца е ярко розово. Добре, че Уилям Уолъс вече е само легенда, а мечът му се извисява в замъка над древната столица Стърлинг.

Също в розово, но по-светло, се облича вратарят на четвъртодивизионния английски „Уикъмб“. Затова и заслужава място в класацията за най-грозните. Ако не избере розовото, някой от стражовете е като истински папагал в официалния си екип. В графата „розово-лилаво“ се нарежда и еврошампионът от 1983 година „Хамбургер“. И тук феновете се радват, че това е само третата възможно фланелка. Все пак розово-лилавото е поглед към славното минало. През 1976 година с подобни фланелки „Хамбургер“ спечели КНК след победа с 2:0 над „Андерлехт“ във финала.

Представете си много силно нацапано розово. Това е третият екип на елитния немски „Фрайбург“. Върху лилавата основа е пълно с петна от сиво и виолетово, сякаш сляп художник се е вихрил на воля.

29_11

Ако някой види как се обличат футболистите на испанския аматьорски тим „Пинсон“, със сигурност ще му се приядат плодове. Титулярният екип представлява съчетания от ягоди, а резервният – от боровинки.

29_7

Английският „Норич“ изпадна миналото лято от Висшата лига и сега впечатлява с фланелки. Белият екип е пълен с... канарчета. Ама те пасват по естетика все едно юмрук в окото.

Даваме и кожата си за отбора! Това е мотото на четвъртодивизионния испански „Паленсия“. Затова и целият екип е изрисуван с мускули и червена кожа. Въпросът е до колко съперниците ще се уплашат. Точно обратният ефект иска да постигне „Културал Леонеса“ от трета испанска лига. Неговите фланелки наподобяват луксозен смокинг. По средата между испанските чудеса е „Гуихуело“, който пък изглежда много вкусен. Защото фланелката е като шунка. След като стигнахме до кулинарния елемент, не можем да пропуснем „Луго“. Всеки от отбора прилича на халба бира.

Футболът не е сам в битката за екзотика. Английският тим по ръгби „Лей Сентурионс“ е направил целия си екип в стил на древен римски легионер от армията на Цезар.

29_9

Най-шарената птица върху асфалта пък е колоездачът Марио Чиполини. Неговото облекло за състезание е смесица между тигър и зебра. Най-скандалният от всички екипи е на женския колумбийски тим „Джиро дела Тоскана“. Дамите там са изрисували какво точно би изглеждало между краката им без дрехи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят