Най-грубият футболист в Европа

Swiss forward Breel Embolo (R) comforts his teammate Granit Xhaka after he received a red card during the FIFA World Cup WC 2018 football qualifier between Switzerland and Portugal at the St. Jakob-Park stadium in Basel on September 6, 2016. / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

 

Полузащитникът на „Арсенал“ Гранит Джака сериозно трябва да поработи върху един основен компонент във футбола - дисциплината. Швейцарският национал, коствал на „артилеристите“ внушителните 45 млн. евро през лятото, е №1 по червени картони в първенствата от топ 5 за последните 2 сезона. Свирепият халф бе изгонен за трети път през настоящата кампания в двубоя срещу „Бърнли“ (2:1) в неделя. Реферът Джон Мос не се поколеба да бръкне в джоба, за да покаже картона, който Джака вече свикна да вижда.

Преди това същото се случи срещу друг опашкар във Висшата лига - „Суонси“, а любопитното е, че и тогава съдия на мача бе Мос. Джака показа слабост и на международната сцена в мач срещу Португалия от световните квалификации.

По този начин бившият играч на „Борусия“ (Мьонхенгладбах) се нареди на върха на класацията за най-често гонени футболисти през последните две години във водещите първенства. Швейцарецът изпревари по този показател бранителя на „Милан“ Габриел Палета, а трети е Кевин Малкуин от „Сент Етиен“. За 24-годишния футболист на „Арсенал“ това е общо 9-и картон за последните 3 сезона. Последният му коства наказание от 4 двубоя, като по този начин той ще пропусне и дербито с „Челси“ на 4 февруари.

Въпреки картона Джака бе защитен от футболния мениджър Хари Реднап.

„Той не е груб футболист, но твърде често си изкарва картони - обясни бившият мениджър на кръвния враг „Тотнъм“. - Влизанията му са безразсъдни, а изгонването срещу „Бърнли“ бе заслужено. Не може да влизаш по този начин. Но няма причина той да не се промени, но за това трябва да се погрижи Арсен Венгер и неговите съотборници, за да насочат енергията му в правилната посока.“

Не така обаче смятат феновете на тима. Някои от тях дори подканиха ръководството да продаде Джака, докато трансферният прозорец все още е отворен.

Мениджърът Арсен Венгер обеща да обърне внимание на дисциплината на Джака, но обясни, че извън терена той е много скромен и спокоен човек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят