Най-добрите малки шахматисти ще се състезават в Стара Загора

Над 110 малки състезатели от цялата страна са заявили участие в четвъртото издание на Международния детски турнир по класически шахмат, който ще се проведе в Стара Загора от 19 до 21 януари. Сред тях са и най-силните деца шахматисти. Очакват се гости от Румъния и Македония, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Участниците са разделени в две основни възрастови групи - до 8 и до 14 години. Резултатите във втората група ще са валидни и за световната ранглиста по шахмат.

Стара Загора е представена от 12 деца от шахматен клуб „Траяна 2011“ и трима възпитаници на клуб „Тракийско конче“ при читалище „Г. Бакалов“. Сред надеждите на домакините в тази надпревара е и осемгодишната Фабиана Костадинова, републикански шампион по блиц за миналата година.

Двубоите ще се играят по швейцарската система. Освен медали, победителите ще получат по един смартфон и купа, а на класираните до трето място ще бъдат връчени медали.

Шахматната надпревара по класически шах за деца се организира за четвърта година от Община Стара Загора и шахматен клуб „Траяна 2011“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България