Най-добрият за 2015/16 в Англия рита бос с хлапетата на село

Рияд Марез, звездата на миналогодишния шампион на Англия "Лестър", показа, че не е забравил от къде е тръгнал. Халфът, към когото има интерес от "Барселона" и "Арсенал", посети родния Алжир. Там Марез поигра на топка с деца от родното село на баща му Бени Сноус. Избраният за най-добър играч в английската Висша лига за сезон 2015/16 рита бос с малчугани на тяхната улица.

Най-добрият за 2015/16 в Англия рита бос с хлапетата на село

Националът използва лятната си ваканция, за да се прибере у дома, за да се види със семейството си и приятелите. В интернет се появиха кадри как Марез се забавлява с топка между къщите на Бени Сноус. Селото е с население от 11 000 души. От кадрите се виждат руините и бедността в района. Може би именно това е накарало Риян Марез да поиграе футбол на бос крак с деца, които го боготворят.

"Сега може да е световна звезда, но алжирецът никога няма да забрави от къде е тръгнал", написа британското издание "Дейли Мейл".

Не е тайна, че през 2013 година струващият около 60 млн. евро в момента играч бе пред трансфер в... "Ботев" (Пловдив). Тогавашният спортен директор на клуба Александър Александров дори гледа изявите на Марез на живо. Преди 4 сезона полузащитникът играеше за френския "Льо Авър". По време на преговорите с „канарчетата“ обаче пристигнала изненадващата оферта от "Лестър". Марез казал „не“ на Кривия и подписал с "лисиците", които го привлякоха за сума около 500 хил. евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят