Най-добрият приятел на стомаха е... краставицата

Благотворното влияние на храната върху човешкия организъм е отдавна известно, тъй като правилно подбраното меню може съществено да подобри здравословното състояние. Някои продукти съдържат в по-голямо количество различни вещества, полезни за редица органи и системи.

Според последните изследвания най-ефективна за стабилната храносмилателна дейност е обикновената краставица, която подобрява функционирането на стомаха.

На този популярен зеленчук не се отделяше достатъчно внимание, тъй като се смяташе, че в състава му няма достатъчно количество полезни вещества. Днес обаче учените са на обратното мнение, тъй като краставицата има способността да влияе изключително добре върху стомашната лигавица, снижавайки възпалителните реакции.

По тази причина пренебрегваният зеленчук е особено полезен при различните диети. Има минимално количество калории, освен това нормализира извеждането на токсичните вещества и течностите от организма чрез урината. Не по-малко ефективен е срещу запек, също при повишено ниво на холестерол и глюкоза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве