Най-евтиното Bugatti е детска играчка

30 000 евро струва електромобил за малки и големи

30 хиляди евро за една играчка! Толкова много хора са готови да си платят за нея, че количествата вече са изчерпани. Електрическата кола за деца на Bugatti е по-скъпа, отколкото един семеен автомобил като Volkswagen Tiguan. Но въпреки това всички 500 произведени екземпляра са разпродадени на платежоспособни родители и колекционери.

Идеята за подобна играчка принадлежи на основателя на компанията Еторе Бугати, който през далечната 1926 г. направил за сина си умалено копие в мащаб 1:2 на най-успешната по онова време състезателна кола Bugatti Type 35. И докато тогава детският автомобил е изработен с подръчни средства в семейната работилница, сега той е внимателно конструиран и сглобен с най-високи технологии и повечето детайли по каросерията са направени с прецизен 3D принтер. Емблемата е отлята от 50 грама чисто сребро – също като при хиперавтомобила Bugatti Chiron с мощност 1500 к.с. и цена 3 млн. евро.

Детската кола тежи 230 кг в най-лекия си вариант и е по-дълга от Smart - 2,8 м. Предлага се с два различни по капацитет акумулаторни пакета – с 1,4 киловатчаса и 2,8 киловатчаса. С едно зареждане се изминават до 30 км. Максималната скорост е ограничена до 20 км/ч, но родителят може да вдигне границата до 45 км/ч, ако зад волана седи възрастен човек.

Настройката на седалката, волана и педалите позволява в кокпита да се чувстват удобно както малки, така и големи. Мощността на електромотора също се регулира – от 1 киловат (1,36 к.с.) за деца до 10 киловата (13,6 к.с.) за възрастни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили