Най-купуваните мерцедеси са SUV-ове и S-класата

Първенец по продажби е Mercedes GLC

Най-търсените мерцедеси на пазара на нови автомобили у нас са SUV-овете GLC и GLE Coupe, както и вечният бестселър в луксозния сегмент – S-класата. Данните бяха оповестени от официалния дилър Silver Star, който отбелязва една година от старта на дейността си в България. Компанията внася и осигурява следпродажбено обслужване на марките Mercedes, Setra и FUSO. По повод годишнината се организират поредица от събития за клиентите и се предлагат атрактивни оферти.

„Беше предизвикателна, но изключително трудна година, в която успяхме да структурираме всичките си дивизии и да установим процесите на работа. Резултатите показват, че се движим във вярната посока и към момента разполагаме с всички ресурси да продължим да ускоряваме“, коментира Ролф-Юрген Заерле, изпълнителен директор на Silver Star. Ръководената от него фирма достави първите автомобили на клиенти през юли 2017-а и до края на годината издаде 800 превозни средства от всички дивизии. Реализираният оборот е близо 170 млн. лева, а броят на служителите вече е 400. При камионите най-търсеният модел от портфолиото е Mercedes Actross, а при лекотоварните – Mercedes Sprinter.

Пазарният успех при леките автомобили на бестселърите у нас GLC и GLE Coupe показва, че и на наша земя се установява европейската тенденция да се купуват SUV-ове. Двата модела са сравнително нови, тъй като са лансирани през 2015 г. и много бързо се изкачиха до челните места по продажби на марката у нас. По традиция S-класата също има високи продажби в България независимо от пазарната ситуация, тъй като е много търсена лимузина в бизнес средите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили