Най-луксозният танк е Bentley

Руснаци качиха купето Continental GT на вериги

Руските механици действат със замах и винаги са способни да учудят света. Поредният пример е скъпарско Bentley Continental GT с танкови вериги. Лудата идея да бъдат премахнати вратите, колелата и шасито да бъде качено на вериги е реализирана от руски блогъри, които пожънаха фурор в интернет.

Лишените от всякакви задръжки по отношение на автомобилните ценности „конструктори“ са трансформирали ниското купе във величествен офроудър, който минава през всякакви препятствия. Въпросното Bentley имало сериозна повреда в двигателя, поради което собственикът му решил да го превърне в танк и да инсталира под предния капак нов 4,3-литров мотор V8 от Toyota. Той се справя със задвижването на валяците на веригите, но при скорост до 50 км/ч.

При по-бързо каране веригите се откачат и създават неприятности. Ентусиазираните руски механици обаче се заричат, че ще се справят с този проблем и съвсем скоро модифицираното Bentley ще може да се движи със скорост до 100 км/ч.

Друго техническо несъвършенство на най-луксозния танк е липсата на спирачки. Към момента единственият начин за намаляване на скоростта е чрез отпускане на педала на газта. Управлението на посоката се извършва чрез волана, който чрез диференциал регулира изпращането на мощност към лявата или дясната верига.

Купето предлага оригиналния си лукс, но затруднения за водача и пътниците създава качването и слизането. Нужен е стол или малка стълба, за да се стигне до разкошните кожени седалки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили