Най-малкият SUV на VW пристигна в София

T-Cross изглежда компактен отвън и просторен отвътре

Най-малкият SUV в гамата на VW събра погледите на столичани в центъра на града на премиерно събитие, с което бе отзнаменуван стартът му на българския пазар. Новият VW T-Cross се базира на платформата на VW Polo, но го превъзхожда по габарити с дължината си от 4,11 м и височина от 1,56 м.

Багажният обем варира от 385 до 455 л в зависимост от позицията на задната седалка, която се регулира надлъжно в диапазон от 14 см. Делимата в съотношение 40:60 облегалка се сгъва и тогава вместимостта на багажника става 1281 л. Възможно е да се превозват и много дълги предмети като дъска за сърф например, тъй като се предлага сгъваема облегалка и за пътническата седалка отпред.

VW T-Cross е с предно предаване и напречно разпроложен двигател. Купувачите имат избор между трицилиндров турбо мотор 1,0 TSI с мощност 115 к.с. и дизелов 1,6 TDI с ресурс от 95 к.с. И двата агрегата могат да бъдат свързани със 7-степенна автоматична трансмисия DSG с двоен съединител. Стандартни са механичните трансмисии с 5 предавки за дизела и 6 предавки за бензина. Всички варианти разполагат с филтър за твърди частици.

Оборудването съдържа различни електронни функции за комфорт, безопасност и асистенция на водача. Сред тях е системата за наблюдение на зоната пред автомобила с разпознаване на пешеходци и аварийно спиране. Други асистенти следят за движението в избраната лента и опасности в мъртвата зона на видимост. Опционално се предлагат адаптивен круиз контрол и автоматично паркиране. Почитателите на модерните комуникации ще намерят до 4 USB порта и гнездо за безжично зареждане на смартфони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили