Най-малко трима души са загинали при взрив в база на НАТО в Афганистан

Илюстрация: Архив

Най-малко трима души загинаха, а 13 бяха ранени при взрив в най-голямата база на НАТО в Афганистан, предадоха световните агенции. Инцидентът в авиобаза Баграм, северно от столицата Кабул, идва по време на поредната офанзива на талибаните, които се опитват да си върнат властта в страната.

„Можем да потвърдим, че е имало експлозия на летище Баграм малко след 5:30 часа днес. Има загинали”, съобщиха от международната коалиция. Губернаторът на едноименната провинция даде по-точни данни за пострадалите.

По думите му експлозията е станала близо до столова.

Мъж, който е носел жилетка с експлозиви, е причинил смъртоносната експлозия в авиобаза Баграм – най-голямата американска военна база в Афганистан, съобщава телевизия NBC, позовавайки се на висш служител на американската армия.

Самовзривилият се мъж е избрал времето и мястото, защото е „търсел възможност да нанесе най-много щети“, обяснява източникът на телевизията.

На място са изпратени допълнителни военни сили и медицински екипи.

До момента никоя групировка не е поела отговорност за взрива.

Баграм често е обект на атаки от страна на талибаните. Преди около година шестима американски войници загинаха, след като терорист самоубиец с мотор се взриви край обекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят