Най-малко 18 човека бяха убити при бомбено нападение в изборния ден в Пакистан

Илюстрация: Архив

Най-малко 18 човека загинаха днес при взрив в западния пакистански град Куета. Мишена на нападението е бил полицейски автомобил, предаде Ройтерс.

Според телевизия "Гео" жертвите са 18, а телевизия "Самаа" съобщи за 20 убити и заяви, че нападението е извършено от "атентатор самоубиец".

Пакистанската полиция каза, че един човек е загинал, а двама са били ранени при престрелка между поддръжници на две съперничещи си партии в село близо до северозападния град Саваби, съобщи Асошиейтед прес. Според органите на реда не е ясно какво е предизвикало престрелката между привърженици на светската Национална партия "Авами", често е атакувана от талибаните, и десноцентристкото Движение за справедливост, оглавявано от бившия играч на крикет Имран Хан.

Това са първите случаи на насилие в изборния ден в Пакистан. Преди гласуването над 170 човека, включително трима кандидати за парламента, бяха убити при самоубийствени атентати в югозападната провинция Белуджистан и Северозападната гранична провинция.

Терористичната групировка "Ислямска държава" и талибаните заплашваха с бомбени нападения изборния процес, определяйки демокрацията като система на "западните неверници", отбелязва ДПА.

Гласуването на парламентарните избори започна в 8 ч. местно време и ще приключи в 18 ч., а избирателните секции са охранявани от стотици хиляди войници и полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят