Най-малко 27 загинали и 70 ранени при експлозия на фойерверки в Мексико

Най-малко 27 души са загинали и над 70 са ранени при експлозия на пазар за фойерверки край мексиканската столица, информира БНТ.

Експлозията разтърси малкия град Тултепек. Трагедията стана на един от най-емблематичните пазари за фойерверки в района "Сан Паблито." След инцидента, пазарът е напълно разрушен.

"Бяхме при тоалетните, когато чухме експлозията. След това дойдоха още и още. Хората започнаха да бягат, след това да падат. Навсякъде хвърчаха парчета бетон и тухли", казва Федерико Хуарес, очевидец.

По последни данни, в момента на експлозията на пазара е имало около две хиляди души и близо триста тона фойерверки. Причините за инцидента все още не са ясни.

Габриел Малдонадо, генерален директор, община "Коакалко": "Първо, трябва да потушим пожара. Разрушен е почти целия пазар. В този момент е трудно да оценим щетите."

В Тултепек се намират най-големите производители на пиротехника в щата. През септември при взрив в работилница загина един човек и двама бяха ранени. През март жертви на подобен инцидент станаха трима души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят