Най-малко 30 души са пострадали по време на антиправителствените протести в Париж

Най-малко 30 души са пострадали по време на антиправителствените протести в Париж, предава TACC.

Трийсет души, включително трима полицейски служители на реда, са ранени в събота в Париж по време на демонстрацията на "жълтите жилетки" - протестиращи срещу повишаването на цените и увеличаването на данъците. Това съобщи полицейската префектура на френската столица. Според информацията всички наранявания са средно тежки.

Според актуализираните данни в събота по време на протестите на французите, недоволни от покачващите се цени и данъци, полицията e арестувала 615 души в Париж, от които 508 са задържани в полицейските управления. Като цяло броят на демонстрантите в града надхвърля 8 хиляди души. В страната достигна 31 хиляди.

Според AFP сред жертвите е жена, която е пострадала на Шанз-Елизе. Инцидентът е станал в момент, когато тълпата се опита да проникне в големия универсален магазин Пюблисис, намиращ се наблизо. Демонстрантите са успели да изкъртят дървените щитове и металните жалузи, които покриват прозорците. Един от прозорците е бил счупен.

Полицията не успя да спаси магазина от разграбване, служителите на полицията влязоха в магазина през счупено стъкло. Нападателите са били отблъснати със сълзотворен газ и звукови гранати. Протестиращите в същото време са продължили да хвърлят камъни по тях. В този момент е пострадала жената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа