Най-малко 30 души са пострадали при пожара в Лондон

пожар, сграда, Лондон

Продължава гасенето на жилищната сграда, съобщи посланикът ни на Острова

Най-малко 30 души са пострадали при пожара, който обхвана 27-етажна жилищна сграда в британската столица в ранните часове на сряда, предаде Gulf-times, цитирайки АФП, като се позовава на данни от службите за спешна помощ.

„Можем да потвърдим, че след инцидента приехме 30 пациента в общо пет болници в Лондон“, заяви представител на столичните служби за спешна помощ, като добави, че повече от 20 линейки, както и "екип за реагиране в опасни зони" са изпратени на мястото на инцидента.

https://www.youtube.com/watch?v=fPT-zk50_G4

Имало е и може би все още има жители в горящата жилищна сграда в Лондон, продължават пожарогасителните дейности. Засега няма информация за пострадали български граждани, но тепърва ще има идентификация. Засега няма информация и за жертви"". Това каза посланикът ни в Лондон Константин Димитров пред БНТ.

Няма версия за терористични действия, засега една от основните версии е битова ситуация, добави той.

Сигналът за бедствие е получен малко след полунощ местно време. С пламъците се борят повече от 200 души и 40 пожарни коли. Районът е отцепен.

Въпреки усилията им има опасения, че зданието ще рухне. Според очевидци по горните етажи на горящата сграда все още има хора. Всичко е покрито с пепел и едва се диша, споделят очевидци.

Според британската полиция няколко души са получили медицинска помощ, като нараняванията им са от различен характер.

 

https://www.youtube.com/watch?v=F0Jh50F64JU

https://www.youtube.com/watch?v=aQduiOU_G8A

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа